Muuttotunnelmia … ja mallia Metsäkylän Navetasta


Vanhan pyöräkaupan pakkaus on parhaillaan käynnissä, ja ensi lauantaina on edessä viimeinen päivä vanhoissa tiloissa. Viime viikot ovat olleet työn täyteisiä, koska samaan aikaan muuttaa koti Espoosta Hämeenlinnaan. Pyöräkaupan pyörät & mopot, varaosat ja tarvikkeet muuttavat varastoon remontin ajaksi.

Edellisen yrittäjän varastokirjanpitoa pidettiin muistin varaisesti, ja osia oli useassa eri tilassa vanhan kaupan sokkeloisissa takahuoneissa. Joten pakkausta on edelsi eri osien etsintä, tunnistus, laskeminen ja kirjaaminen.

Nyt ollaan uusien osien suhteen voiton puolella – ne on pakattu väliaikaisesti numeroituihin kierrätyslaatikoihin, joista ne remontin jälkeen siirtyvät varastohyllyihin. Vanhat osat pakataan myös laatikoihin tyypeittäin – ja niitä tullaan käyttämään käytettyjen pyörien kokoamisessa.  Osia on todella paljon, ja tässä vaiheessa niistä on vaikea määritellä, mikä tulee olemaan hyödyllinen jatkossa, mikä harvinainen aarre, varaosa, jota ei muualta löydy, ja mikä täysin hyödytön turhake. No, ajan myötä tämän oppii tunnistamaan.

Uuteen korjaamoon on tulossa hyvät pesupisteet vanhoihin akvaarioaltaisiin sekä vesi- & liuotinpesulle. Niissä saamme jatkossa vanhat pyörät, korjattavat pyörät ja myös vanhat osat puhdistettua parempaan kuntoon – onneksi niin. Puhdas pyörä on parempaa palvelua asiakkaille. Puhtaita pyöriä on helpompi ja mukavampi huoltaan. Myös liike pysyy puhtaampana.
Jatkossa pesu tulee olemaan osa perushuoltoa. Myös käytettejä osia on helpompi käsitellä ja niiden kuntoa voi arvoida paremmin puhdistettuina.

Vanhojen pyörien ja varaosien suhteen olen ajatellut ottaa mallia benchmarkkaamalla  Metsäkylän Navetan vanhojen rakennustarvikkeiden myymälää. Se on kerrassaan ihastuttava liike, joka on auki sunnuntaisin klo 12 – 15.

Olen käynyt siellä kerran muutama vuosi sitten, mutta mieleen jäi upea tavaroiden asettelu, mielenkiintoiset ratkaisut siihen, miten tavarat olivat esillä, tilan ihastuttava tunnelma.  Sieltä voi ottaa oppia kaupan sisustukseen ja saatamme löytää myös hyviä rakennusaineita remonttiin.  Verkkosivuilta löytyi myös kiva blogi osio, Kahvila Leivintuvan Rakennuspäiväkirjasta, jotain sellaista oli itselläni mielessä kun tätä blogia pystytettiin.  Lueskelin juuri Pia Kuurman blogia – Varaosa Pankkiirin Päiväkirjaa – kerraassen upea.

Tuskin maltan odottaa, että pääsemme uusiin tiloihin. Aika vanhassa kaupassa oli opettavaista, monet peruskuviot tuli selvitettyä ja Pete sai hyvää kokemusta korjauksista, jotta saamme Verkatehtaalla korjaamopuolen suunniteltua paremmin toimivaksi. Oma visiomme sekä toiminnasta että tiloista on täysin erilainen kuin edellisellä yrittäjällä. Oli todellinen onnen potku, että löysimme tilat Verkatehtaalta niin nopeasti.

- Minna

Comments are closed.