Talvipyöräilystä


Talven, kylmän ja lumen tullen ihmisten pyöräilyinto yleensä vähenee, muutamat sisukkaat kuitenkin jatkavat sitkeästi pyöräillen myös talven läpi. Muutama vuosi sitten Pete aloitti työmatkapyöräilyn marraskuussa – ja voittajana polki 18 km Espoon Nuottalahdesta Pasilaan edestakaisin. Vaikuttaa siltä, että kaikenkaikkiaan kiinnostus talvipyöräilyä kohtaan on lisääntymässä. Helsingin kaupunki on asettanut tavoitteekseen talvipyöräilyn määrän kaksinkertaistamisen ja Helsingin työväenopisto järjesti marraskuun alkupuolella  talvipyöräilykurssin, jossa käytiin läpi talvipyöräilyn perusteita ja varusteita. Oulussa ja Jyväskylässä on talvipyöräilty ahkerasti jo pitkään. Eiköhän se kiinnostus ole kasvamassa myös Hämeenlinnan seudulla.

Talvipyöräily vaikuttaa kansainväliseltä trendiltä. Aamuisesta lehdestä lueskelin kanadalaisten talvipyöräilystä Monteralissa. Marraskuun alussa löysin hyvän blogi-postauksen aiheesta ja linkkejä esitteeseen, johon oli koottu Toronton kaupungin ohjeita talvipyöräilyyn.

Myös Suomesta löytyy runsaasti kirjoituksia ja ohjeita talvipyöräilystä kiinnostuneille:

Mutta eiköhän se talvipyöräilyn lisääntyminen ole meistä itsestä kiinni. Ei muuta kuin nastat alle, kunnon talviurheiluvarusteet niskaan ja menoksi. Ainakin tänä vuonna aion kokeilla kirkkaalla kauniilla pakkassäällä.

- Minna

Comments are closed.