Virtuaalipolkujen avulla elämyksellisiä pyöräreittejä


Taas sattui mielenkiintoinen onnenkantamoinen – löysimme Virtuaalipolun*. Toissapäivänä törmäsin  LinnaBikeShop/Twitterissa siihen Johanna Janhosen  (@jjanhone) viestin kautta. Ja Facebookista ilokseni huomasin, että Virtuaalipolku -verkkopalvelun julkistamistilaisuus oli Hämeenlinnan kirjastossa torstaina, ja pääsin paikalle.

Virtuaalipolku tarjoaa mahdollisuuden linkittää Hämeenlinnan karttaan paikkoja, tietoa ja elämyksiä: tapahtumia, kuvia, videoita, myös  opastuksia ja muuta lisätietoa. Palvelun avulla voi yhdistää faktaa ja fiktiota -  voi kuunnella runoja tai musiikkia luonnon keskellä paikassa, josta ne on kirjoitettu/sävelletty, voi kulkea kirjan tapahtumapaikasta toiseen, voi tutustua historiaan katsellen vanhoja valokuvia paikan päällä. Kerrassaan upeaa!

Ja mikä parasta, Virtuaalipolku kutsuu kaikki kiinnostuneet osallistumaan ja luomaan omia karttojaan ja kantamaan kortensa yhteiseen kekoon. Olin eilen niin ylpeä kotikaupungistani, sangen ihastuttava, elämyksiä rikastuttava ja innovatiivinen palvelu, jossa on paljon potentiaalia. Se tarjoaa mahdollisuuden jakaa elämyksiä, kokemuksia ja iloa myös matkapuhelimilla luettavien viivakoodien avulla, jotka voivat opastaa reittien varrella uusiin seikkailuihin.

Olimme aikaisemmin pohtineet Peten kanssa teema-aiheisten karttojen tekoa erilaisille pöyräilijöille Hämeenlinnan seudulle. Pyöräretkikarttoja käsitöistä kiinnostuneille, lapsiperheille, kulinaristeille, puutarhaihmisille, suoramyynnistä kiinnostuneille jne. jne.  Halusimme tehdä karttoihin reittien varrelle kuvauksia kiinnostavista kohteista.  Nyt Virtuaalipolku tarjoaa siihen hienon mahdollisuuden. Kävin eilen testaamassa palvelua, ja tein ensimmäisen testikartan Linnan Pyöräverstaan koeajoreitistä Verkatehtaan ympäristössä. On ilo muuttaa takaisin Hämeenlinnaan!

*Virtuaalipolku on toteutettu hämeenlinnalaisessa Tiedon ja kulttuurin avoin oppimisympäristö – hankkeessa, joka on osa valtakunnallista ESR-rahoitteista Tietoyhteiskunnan tila ja sisällöt -hanketta. Lisätietoja löytyy Virtuaalipolun omilta sivuilta.

**********

Found a new web service Virtuaalipolku (Virtual Path) via Twitter. It was launched in Thursday, and it enables making special mixed reality maps in Hämeenlinna area. Serendipity again :-)   We had been thinking about creating special cycling routes – for crafts & garden enthusiasts, foodies, families with kids, etc. Now Virtuaalipolku (Virtual Path) will offer an excellent opportunity for creating those. Tested it out and created first version for a test ride, around Verkatehdas. I’m so happy about moving back to Hämeenlinna!

Service is created in Hämeenlinna in EU funded project, and it will be available later in English as well.


Comments are closed.