Pyöräretkiä Hämeenlinnan lähimaastoon


Jo pyöräverstasta perustettaessa mietimme, että voisimme järjestää silloin tällöin yhteisiä pyöräretkiä. Remontin aikana verstaalla poikkesi suomalais-saksalainen pariskunta, joka oli ystäviensä kanssa keväisin pyöräillyt eri puolilla Suomea. Mies oli tehnyt pyöräretkireittejä karttoille Hämeenlinnan ympäristön pikkuteille ja lisäksi tehnyt kuvaukset suomeksi ja saksaksi. He kertoivat kuinka hiljaiset pikkutiet ja kaunis luonto luovat hienon mahdollisuuden tutustua Hämeenlinnan lähimaastoihin, ja kuinka vastaavia elämyksiä on tiheästi asutussa Saksassa vaikea löytää.

Ensimmmäisen lähdimme yhdessä liikkeelle elokuussa Kanta-Hämeen Teknillisen Seuran väen kanssa. Ja väki tuntui viihtyvän hyvin. Kesän mittaan pyöräilimme Peten kanssa eri reittejä testaten ja syksyn tullen teimme muutaman tunnelmallisen yöpyöräilyretken Aulangon suuntaan.

Muutama viikko sitten  laittoimme avoimen kutsun Facebookin fani-sivuillemme ja Hämeenlinnan Pyöräily ryhmiin. Mukaan lähti Jari V, jonka kanssa kiersimme noin 30 km lenkin Turengin kautta, kauniissa aurinkoisessa syyssäässä. Puut hehkuivat keltaisina ja paikoitellen vastatuuli toi lisää haastetta. Syyslomareissun takia jäi muutama lauantai yhteispyöräilyä väliin, mutta tänään lähdemme taas tällä kertaa on suuntana Parolan maastot.

Hämeenlinnassa on pyöräretkiä järjestänyt myös Hämeenlinnan Latu. He ovat lähteneet pyöräilemään maanantaisin klo 18, Hämeenlinnan uimahallilta. Vetäjänä on ollut Niemen Erkki Janakkalan Ladusta.

Lähiseutumatkailusta on tullut muodikasta, katsopa vaikka Nopsa Travels palvelun reittejä. Elämyksiä voi löytää läheltäkin. Hämeenlinnan seudulla on paljon ihastuttavia pyörämatkan päässä olevia kohteita. Niiden löytämisessä ja muistiinmerkitsemisessä auttaa Virtuaalipolku karttapalvelu, jonne voi suunnitella omia reittejään. Ja sieltä jo löytyykin Pyöräretki Tammelan Ylängöllä.

Ajatus olisi saada talven aikana tallennettua Virtuaalipolulle muutama reitti lisää kuvauksineen, ja Peten siskolta Paulalta sain todella hyvää materiaalia Hämeen seudun kulttuurikohteista, rakennuksista ja muistomerkeistä. Ehkäpä Nopsa Travels palvelunkin kautta voisi promota Hämeenlinnan lähiseutumatkailun mahdollisuuksia.

Comments are closed.