Kuinka kaikki alkoi …


Elokuuun alkupuolella lankomies Jari soitti Petelle kysyäkseen, aikooko hän olla maanmittausalan virkamies Espoosta eläköitymiseen saakka – vai kiinnostaisiko pyöräkauppiaan hommat Hämeenlinnassa. Petelle pyöräilykilometrejä kertyi yli 4000 vuosivauhtia, ja perheen pyöräkokoelmaa oli kartutettu jo melkoisesti. Mökkimatkalla Hattulan Takajärvelle Tomi ehdotti muuttoa Hämeenlinnaan. Vajaassa viikossa tehtiin yhdessä päätös pistää koko elämä uusiksi.

Edessä oli uusi ura Petelle, uusi koulu Tomille ja uusi koti kaikille. Minna pohti hiukan pidempään lähteäkö Nokialta, mutta kun Pete totesi, että tätä olisi oikeasti kiva tehdä yhdessä, oli päätös helppo. Työ Nokialla vaihtui sarjayrittämiseen – yhdistelmään pyöräkauppaa ja QIS Oy:ta.

Sitten seurasi onnellisten yhteensattumien ja muutosten virta. Syyskuussa oli Helsingin Ylioppilastalolla fillari-idea workshop pyöräilyyn liittyvistä uusista liikeideoista, joissa pyöräilykahvila-ajatus sai kannatusta.

Syyskuussa kokoontuivat hämeenlinnalaiset pyöräilijät miettimään yhdessä pyöräilyn kehittämistä Hämeenlinnassa ja erityisesti keskustassa. Ensin pyöräilimme keskustan katuja ja kokoonnuimme keskustelemaan Raatihuoneelle. Siellä heräisi ajatus Hämeenlinnan pyöräilijöiden omista web-sivuista ja lupauduin auttamaan.  Sivut ovat vielä rakenteilla ja ne löytyvät osoitteesta http://hmlpyoraily.webs.com/ .

Lokakuuussa yhdistetyllä työ&lomamatkalla Etelä-Afrikassa löysimme pyöräkahvilan Hermanuksesta. Oli ihana jutella perustajapariskunnan Renen & Heidin kanssa heidän kokemuksistaan. He olivat muuttaneet elämänsä 3 vuotta sitten pyöräkauppiaksi – Johannesburgin ruuhkista Hermanuksen kylään.  Kahvila pyöräkaupan yhteyteen oli perustettu muutama kuukausi sitten.

Meillä muutos on käynnissä. Elokuun päätöksestä on kulunut vajaa kolme kuukautta. Marraskuun alusta Linnan Pyöräverstas Oy on pyörinyt Myllymäessä (Myllymäenkatu 3),  ja uudet tilat ovat tulossa Verkatehtaalle (Viipurintie 4) kevään kuluessa. Perjantaina saimme avaimet uuteen tilaan – remontti odottaa !!!

Comments are closed.