Huomenna on CMAD – Community Manager Appreciation Day 2014 tapahtuma HAMK:n tiloissa Hämeenlinnassa.

Ja Minnalla on siellä esitys.

1 a tinhatinga pelago

Pelago pyörä sai ainutlaatuiset tansaniassa maalatut TingaTinga varusteet ja pääsee kohta Riihimäen Taidemuseon Tinga Tinga – Pala Afrikan aurinko – näyttelyyn. Näyttely on avoinna 14.2. – 18.5.2014

Ihanaa nähdä kuinka yhteistyö Tansania projekteissa tuo tulosta !

1 Herkkuja

Löysimme leivonnaisille uuden, todella hyvän toimittajan ja pystymme näin laajentamaan valikoimaamme kahvilassa. Jatkossa osa leivonnaisista tulee Konditoria Katariinasta, jonka toimintaperiaatteet sopivat meille.

Todella herkullisia tuotteita, voilla leivottua, pienissä erissä, lähiseudun aineksista ja vanhojen reseptien mukaan.  Herkullista !

Pakkaspyora

1a ansku ja ronja

1 jouluvalot

1 a welleniuksesta vaakunaan

Vanhat Velot ry on kustantanut Mikko Kylliäisen kirjoittaman teoksen Hämeenlinnan pyöräilyhistoriasta.Teos julkistiin lauantaina 7.12.2013 Linnan Pyöräverstaalla, Viipurintie 4, Hämeenlinna.


Welleniuksesta Vaakunaan

Hämeenlinnalaisia polkupyöräilijöitä, pyörämerkkejä ja pyöräkauppiaita 1886–1973

Hämeenlinna tunnetaan koulu- ja varuskuntakaupunkina, mutta se voisi olla tunnettu myös polkupyöristään. Linna ja Aulanko ovat paitsi kaupungin tunnettuja nähtävyyksiä, myös Hämeenlinnassa aikanaan koottujen polkupyörien merkkejä. Kuuluisin hämeenlinnalainen polkupyörämerkki oli G. A. Karlssonin polkupyöräliikkeen kokoama Rekord Extra.

Hämeenlinnalaisen polkupyörän tarina alkaa 1800-luvun lopulta, jolloin seppä Wellenius valmisti korkeita polkupyöriä. Sellaisilla ajelivat Suomen kasarmin upseerit ja lyseon pojat. Kun polkupyörä 1900-luvun alkuun mennessä sai nykyisen muotonsa, sillä ryhtyivät kulkemaan niin koululaiset ja kätilöt kuin maisterit ja senaattoritkin.

Polkupyörien kasvava kysyntä synnytti tarjontaa ja välillä ankaraakin kilpailua. Polkupyöräkauppiaat saattoivat erottua toisistaan kokoamalla kotimaisista tai ulkomaisista osista omia merkkejään. Hämeenlinnasta niitä tunnetaan yli 20.

Polkupyörän historiasta Hämeenlinnassa kirjan kirjoittanut tekniikan lisensiaatti Mikko Kylliäinen on tutkinut pyöräilyn historiaa 15 vuotta ja julkaissut kymmeniä artikkeleita pyöräilyn historiasta Suomessa sekä kotimaisilla että kansainvälisillä julkaisufoorumeilla. Hän on myös toimittanut Kalle Kajanderin ja I.K. Inhan 1800-luvun lopulla laatimat kertomukset pyöräretkistään kirjoiksi. Mikko Kylliäinen on tutkinut myös pyöräilyn historiaa Virossa. Koulunsa hän on käynyt Hämeenlinnassa, jossa hän asui vuosina 1979–1990.

Kirjan julkaisija Vanhat Velot ry on pyörävanhusten ystävien, keräilijöiden ja kuljettajien yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää polkupyörien, polkupyöräteollisuuden ja pyöräilyn historian harrastamista ja tutkimusta, levittää tietoa niistä sekä virkistää ja vaalia pyöräilykulttuuria. Yhdistys on aiemmin julkaissut mm. teoksen Suomalaisia polkupyörämerkkejä. Lisäksi se kustantaa neljästi vuodessa ilmestyvää Pikajalka-lehteä.

Lisätietoja Vanhat Velot ry,

Markku Lahtinen, puh. 0505969124

Mikko Kylliäinen puh. 0405336919

ISBN 9789529330911

1 Kolmoset

Verstaalla kunnostetut värikkäät kesäpyörät pääsivät mukaan Hämeenlinnan Itsenäisyyspäivä Fantasiaan.

Oikein hieno ja tunnelmallinen tilaisuus, tehty yhteistyössä satojen harrastajien kanssa ja yleisöä tilaisuudessa oli lähes 5 000.

Tänä vuonna ohjelman teemat kuvasivat eri vuoden aikoja ja pyörät esiintyivät iloisessa kesä osassa.

Wetter1

Hollantilainen ystävämme Janneco halusi kokeilla talvipyöräilyä. Joulun alla löytyy Hämeenlinnasta paljon kivoja tapahtumia ja kohteita.

Ja talvi Jopon ja myös muita pyöriä nastarenkailla saa vuokralle meiltä.

3D printed ginger bread form

Joulun alla Verstaalla tehtiin piparkakkumuotteja  3D printterillä,
Alf suunnitteli meille kivat pyöräteemaiset muotit.

Seurakseen ne saivat fillaripipareita, joiden muotti tuli tuliaisina Lappeenrannasta.